Få det bedre | opnå det DU gerne vil

“Panic Relief”

 • “Panic Relief”
 • “Panic Relief”
 • “Panic Relief”
7.5 Total Score
EFFEKTIV ANGSTBEKÆMPER

PanicRelief er en app, der kan hjælpe og guide dig i situationer med angst og angstanfald. Der er meget information at hente. Den gratis øvelse er god og let at anvende. Vi undrer os dog over et design, som virker både tungt og ikke helt gennemtænkt. Så lad dig ikke skræmme væk af, hvad du ser. Indholdet er rigtigt godt!

VORES RATING
7.5

Effektiv angstreduktion

 Anmeldelse: PanicRelief 

Firma/producent: Marianne Breds Geoffroy/CognitiveTherapyApps.com
Pris/version: Gratis version
Platform testet: App Store, Google Play/Android
Testet af: Morten Johansen, Silas Risbjerg Terkelsen 
Forfatter: Morten Johansen

 

  Download App Store    
  Download Google Play

 

OVERORDNET OG DET FØRSTE MØDE MED APPÉN

App’en PanicRelief er udgivet af Marianne Breds Geoffroy, som er speciallæge i psykiatri og specialist i kognitiv terapi. Formålet med app’en er dels at guide og hjælpe dig gennem en angst situation og dels at give dig grundlæggende viden om angst og angsthåndtering, så du bedre kan forstå og hjælpe dig selv.

 

Når du forstår, hvad et panikanfald er, bliver du mindre bange for det.

Hvis du bruger øvelserne i PanicRelief, så vil du opleve, at dine panikanfald varer kortere tid og mærkes mindre. Gradvis lærer du at lade refleksen ske fremfor at bekæmpe den.

fra app´en “PanicRelief”

 

App’en åbner med en kort “splashscreen” eller introskærm, som viser navnet på app’en for derefter at gå til hovedmenuen. App’en rummer en del muligheder, som lige tager lidt mental energi at få overblik over. Vi undrer os over farvevalget og design, men mere om det under brugervenlighed og design.

App’en består af en bundmenu, hvor der er fire øvelser. Den gratis version giver kun adgang til én. I bundmenuen er også en funktion, der giver adgang til “mere”. Her er der adgang til generel information om angst, kontakt og lidt om hvordan app’en bruges: “Hvad er er panikanfald?”,”Hvordan bruges PanicRelief?”,”Hyppige Spørgsmål”,”Besøg Webside”,”Send Fejlmeddelelse”,”Vilkår for anvendelse”,”om”.

Der er god information at hente under “Hvad er Panikanfald”, men faktisk er det meste information gemt under fanen “Hyppige spørgsmål”, som under otte punkter fortæller forskellige fakta om angst.

Læs gerne Vilkår for anvendelse, da der faktisk er vigtig information at hente. For eksempel står der her, at børn ikke skal bruge app’en, da børn har en anden vejrtrækningsfrekvens end voksne. Afsnittet handler også om, at afsenderen tager emnet omkring ansvar og etik alvorligt, noget som andre psykologiapps glemmer. Det er også her, hvor afsenderens seriøsitet bliver tydelig, og at der er fokus på, at det rent faktisk er et værktøj af klinisk karakter henvendt mennesker, som kan være i en udsat fysisk eller mental tilstand.

 

Angst er en fuldstændig normal kropslig reaktion som alle kender

En mild angstreaktion er noget, vi alle kender. De fleste af os har også prøvet at stå i en situation, hvor kroppen virkeligt bimlede og bamlede. Måske reagerede vi helt automatisk uden at vide det, og kunne måske godt efterfølgende se, at det slet ikke var så farligt alligevel. Angst kan være ekstremt pinefuldt og blive udløst i situationer, som vi ikke altid kan forstå. Desværre er angst og angstreaktioner desværre tit tabubelagt eller noget, man holder for sig selv, og kan derfor være svært at håndtere for den enkelte. Man kan komme til at se det som en svaghed og noget, som andre ikke må se og vide – og det kan ofte yderligere forstærke reaktionerne. Det er vigtigt at kende til angst og reaktionerne på angst tidligt, så man bedre kan forstå og håndtere situationer, der udløser angst. Hvis angsten kommer oftere eller er stærkere eller i situationer, man oplever som pinefulde eller uønskede, kan det ofte være nødvendigt at søge professionel hjælp. Der er en masse specialister og psykologer, som er rigtigt dygtige til at hjælpe: Om angst

 

Øvelsen

Den øvelse, som der er tilgængelige i den gratis version, hedder “Arm” og guider dig til at finde afslapning eller overkomme et angstanfald ved at knytte hånden hårdt for derefter bedre at kunne slappe af, overkomme angsten og finde ro. Øvelsen er guidet af en række enkle illustrationer, som trin for trin får dig igennem øvelsen. Den afsluttes med en lille film eller animation af øvelsen, som støtter og guider udførelsen af øvelsen. Det fungerer godt og effektivt, men med lidt for meget tekst især på introskærmen.

 

 

Brugervenlighed og design

Vi har umiddelbart svært ved at kunne lide denne app ved første øjekast. Grafikken virker tung og dyster. Ikonerne er svære at afkode, da de på ingen måder er selvforklarende.

Samtidig er det svært at aflæse, hvad der er tilgængeligt, og hvad der skal tilkøbes. Det gør, at vi trykker på flere af knapperne, og det bringer os bare til en “tilkøbs popup”. Vi havde gerne set, at det var gjort mere tydeligt. Samtidig ville vi ønske, at man havde fået adgang til en infoside om øvelsen, hvor indholdet kort var beskrevet uden at afsløre øvelsen,  så vi kunne have valgt tilkøbet på et mere oplyst grundlag og ikke blev mødt af en popup, hver gang vi kom til at trykke på en forkert knap i bundmenuen.

Men det, vi undrer os mest over, er valget af hvid tekst på mørk baggrund. Hvid tekst på mørk baggrund kræver mere kognitiv energi at afkode og læse. Lyset spredes fra hvert bogstav – vi ser det, som at teksten flyder mere sammen. Det er aldrig anbefalelsesværdigt at bruge negativ brødtekst, når vi taler om skærme. Det kan fint bruges i overskrifter. Det er utroligt sjældent, man ser det på hjemmesider, udover hjemmesider med meget nicheprægede interesser. Og aldrig på kommercielle hjemmesider og det af samme årsag.

Vi undrer os ligeledes over informationsstrukturen på siden – der er som før nævnt meget nyttig information gemt under “hyppige spørgsmål”.

Vi får ikke noget ud af punktet Hvordan bruges PanicRelief, da det ved ordentligt design burde være selvforklarende, og her er punktet bare med til at forvirre yderligere.

 

ANBEFALING AF APP’EN TIL ANDRE

Vi vil klart anbefale denne app til andre. Førstehåndsindtrykket står lidt i vejen for denne yderst brugbare app, som kunne komme mange til gavn. Der er meget information, som kan virke lidt uoverskueligt, når man står i en situation og bare gerne vil have hurtige oplysninger og hjælp med det samme. Det kombineret med en lidt uoverskuelig brugerflade med afkodningsudfordringer gør det lidt svært tilgængeligt. Men informationen er velvalgt og godt skrevet.

Vi kan bruge øvelsen og synes, at den er god – og det er godt tænkt at guide brugeren gennem en situation med visuel støtte – så vi bliver interesserede i at købe resten af øvelserne.

 

 

 

   +

   Få vores seneste indlæg direkte til din indboks

   css.php