Få det bedre | opnå det DU gerne vil

“Mindfulness i hverdagen”

 • “Mindfulness i hverdagen”
 • “Mindfulness i hverdagen”
 • “Mindfulness i hverdagen”
 • “Mindfulness i hverdagen”
8 Total Score
EN GOD START IND I MINDFULNESS

"Mindfulness i hverdagen" er en app, der er nem at bruge og giver et hurtigt indblik i mindfulness som metode og redskab i hverdagen. Lyd-indtalingen er behagelig, brugerfladen er forholdvis overskuelig, og vi har alt i alt haft en positiv og givende oplevelse med app'en. Kigger du efter en indgang til at finde mere ro i din hverdag, kan vi klart anbefale denne app.

VORES RATING
8

 Anmeldelse: Mindfulness i hverdagen 

Firma: Psykolog Centrum _ gratis version
Platform testet: App Store, Google Play/Android

  Download App Store    
  Download Google Play

 

Overordnet og det første møde med app’en

App’en “Mindfulness i hverdagen”  er udgivet af psykolog Allan Bau Petersen ved Psykolog Centrum, som ligger i Odense. Formålet med app’en er at introducere brugeren til mindfuldness og give vejledning til øvelser, man kan lave. App’ens funktion består i et antal guidede meditationer og muligheden for at afspille meditations-klokker af forskellig varighed.

Vi har testet den gratis version, som har begrænset adgangen til indholdet. Hvis man køber den fulde version, får man adgang til alt indholdet i app’en, hvilket er 6 guidede meditationer og 8 forskellige afspilninger af meditations-klokker.

 

”Mindfulness er helt overordnet en psykologisk tilstand, hvor du er bevidst til stede i nuet med fuld opmærksomhed – uden at vurdere eller bedømme”

fra app´en “Mindfulness i hverdagen”

 

Mindfulness har vundet stor udbredelse indenfor psykologfaget de senere år. Selvom mindfulness er et koncept der strækker årtusinder tilbage og stammer fra Buddhismen, er det et relativt nyt tema inden for mainstream behandling. Vi havde store forventninger til app´en, da vi fandt ud af, at den var udviklet af psykologer. Vi forventede et relativt højt niveau af faglighed og en god og gennemarbejdet app, som udstrålede professionalisme.

 

Brugervenlighed

App’en er nem og intuitiv at gå til, og indholdet er godt struktureret under 9 faner. Indholdet under de fleste faner er beskrivende og kræver, at man læser teksterne. De er dog korte og velskrevne.

De to øvelser, der er åbne i gratis-versionen, er dels en introduktion til mindfulness og dels en 12-minutters guidet åndedræts-meditation.

Introduktionen gav et godt og hurtigt indblik i, hvad mindfulness er, og hvorfor det giver mening at kaste sig ud i at prøve det. Introduktionen er indtalt af Allan Bau Petersen selv og er behagelig at lytte til.

Lige så snart du åbner app’en, bliver du ført ind til en velstruktureret forside med punktopstillinger. Herfra er det utroligt let at manøvrere rundt til app’ens forskellige artikler og funktioner. På forsiden er en række genveje til tekststykker eksempelvis ’hvad er mindfulness?’ og ’hvordan bringes mindfulness ind i hverdagen?’. Disse artikler forklarer i et letlæseligt sprog hurtigt og overordnet de mest basale principper i mindfulness. Artiklerne kommer blandt andet med råd som:

 

”Når du vågner om morgenen, så ret som det første, og før du gør andet, din opmærksomhed til åndedrættet. Observer 5 åndedrag med fuld opmærksomhed”

fra app´en “Mindfulness i hverdagen”

 

 

Fra forsiden er det let at scrolle videre til app’ens funktioner. Disse funktioner består blandt andet af tidsintervaller afgrænset af lyden af tibetanske bedeklokker, som bruges til at holde styr på, hvor lang tid man laver mindfulness af gangen. Herudover kan man i app’en også finde lydoptagelser, som introducerer en til for eksempel at have opmærksomhed på sit åndedrag.

 

Design

App’en har ikke det lækreste design, vi har set. Baggrundsbillederne af sten, blade og åkander giver måske en stemning af østens mystik og afslapning, men gør, at siden roder lidt. Man skal benytte mere kognitiv energi for at komme igennem teksten, som godt kan stresse lidt, især hvis ens energiniveau ikke er fuldt opladet. Det er lidt uheldigt, da app’en handler om at finde og indgyde ro. Afsnittet om Psykolog Centrum, hvor man kan komme i kontakt med behandlerne fungerer nogenlunde – men vi ville gerne have oplevet bedre feedback, når man benytter knapperne, så man kan se, at man har trykket på den rigtige knap. På testtidspunktet virkede knappen til at ringe direkte op per telefon heller ikke.

 

Anvendelighed i dagligdagen

Den guidede meditation gav os en god smags-prøve på mindfulness-metoden, og vores testperson har fortsat brugt denne meditations-øvelse flere gange siden. Indspilningen er behagelig at lytte til, og den giver et godt indtryk af, hvad man kan opnå med mindfulness metoden.

 

Anbefaling af app’en til andre

Denne app er nem at bruge og giver et hurtigt indblik i mindfulness som metode og redskab i hverdagen. Vi har haft en positiv oplevelse med app’en og vil anbefale andre at prøve den, såfremt de har ønske om at stifte bekendtskab med mindfulness. App’en er anbefalingsværdi til både den garvede, men også nybegyndere på området. Den er let at bruge, og kan derudover bruges alle steder fra bussen på vej i skole, til når man skal sove om aftenen.

 

Anvendelighed som dialogværktøj

Allan Bau Petersen og hans psykolog-klinik Psykolog Centrum profileres og præsenteres godt gennem denne app. Det samme gør mindfulness-metoden. Via logo’et nederst i app’en kommer man direkte til Psykolog Centrum’s hjemmeside. Dette gør det nemt at finde muligheder for at arbejde seriøst videre med mindfulness-metoden via konsultationer eller kurser hos Psykolog Centrum.

App’en kan være velegnet, hvis man er i en indledende fase i at løse sine problemer. Den kan muligvis være medvirkende til at reducere stress eller angst, men den kan ikke overtage terapi. Den kan fungere som et værktøj og skabe samtaleemner til terapien. Den kan være et led i terapi eller bare som et simpelt redskab i en hektisk hverdag.

 

Om udgiver

App’en “Mindfulness i hverdagen” er udgivet af Psykolog Centrum, som er en klinik i hjertet af Odense, der består af et team psykologer, sociologer og organisationskonsulenter. Psykolog Centrum er ejet af Allan Bau Petersen, som er autoriseret psykolog med efteruddannelse i både krisepsykologi og mindfulness.

 


Mindfulness som trend
Mindfulness har oplevet en støt stigende opmærksomhed i vores fortravlede verden, hvor den naturlige reaktion i forhold til alt for mange input og mangeartede krav ofte medfører stress-tilstande. Der er derfor et tiltagende behov for at finde værktøjer og metoder til  at kunne finde indre ro og være til stede i nuet.

Det kan bland andet anskueliggøres ved hjælp af en søgning på Google Trends:

Mindfulness som trend: Internationalt.

Mindfulness som trend i :Danmark.

   +

   Få vores seneste indlæg direkte til din indboks

   css.php