Få det bedre | opnå det DU gerne vil

Calm

  • Calm
9.7 Total Score
Helt igennem gennemført

Måske du kender følelsen af at have brug for en mental pause? Frustration og irritation har hobet sig op i hoved og krop, og det hele er blevet for meget. Calm er en engelsksproget mindfulness app, som har til hensigt at hjælpe dig med at ”meditere, sove og slappe af.” Med den gratis version følger både guided og ikke-guided mindfulness sessioner med, som alle fungerer efter hensigten. Der medfølger et syvdages mindfulness kursus, som fungerer godt i forhold til at lære mindfulness-teknikker fra bunden. Stemmerne som indtaler sessionerne er enormt behagelige, og der er mange baggrundslyde at vælge imellem. Calm kan bruges til flere formål/problemstillinger og lever virkelig godt op til sit formål: ”At hjælpe dig til at kunne meditere, sove og slappe af.”

 App anmeldelse: Calm 

firma/producent: Calm.com Inc.
Pris/version: Gratis version
Platform testet: App Store, Google Play/Android
Testet af: Morten Johansen, Silas Risbjerg Terkelsen 
Anmeldelse: Morten Johansen

 

  Download App Store    

  Download Google Play

 

OVERORDNET OG DET FØRSTE MØDE MED APP’EN

Calm er en mindfulness app, som har til formål at hjælpe dig til at ”meditere, sove og slappe af”. Måske du kender følelsen af at have brug for en mental pause? Frustration og irritation har hobet sig op i hoved og krop, og det hele er blevet for meget.

For mange opgaver der dræner, uoverensstemmelser på jobbet eller studiet? Alt sammen ting, som i længden kan få os til at føle os stressede og måske føre til kropslige symptomer og søvnbesvær. Uanset årsagen kan vi alle til tider føle, at vi bare har fået for meget, og har brug for en pause. Her er Calm ideel – og en god start til at få ro på og til at få overblikket tilbage.

Stemmerne i sessionerne er behagelige og professionelle. Sproget er engelsk, så det vil muligvis ikke passe alle. App’en er sat op med et enkelt og pænt design, der fokuserer på at understøtte ro og afslapning. Grafikken er sanselig i form af rolige helsides animerede naturbilleder med lyd, der er små naturscener, som giver en fornemmelse af at være ude i naturen. Man kan næsten dufte bladene, regnen og den friske luft. Denne stemning springer med det samme i øjnene, og det er et område, hvor udvikleren har brugt ekstra energi og tydeligt differentierer sig fra konkurrenterne. Calm er nem at bruge, og alt i alt efterlod Calm os med et indtryk af overskud og professionalisme over hele linjen.

Calm er en af de helt store apps indenfor katagorien og er også en af de mest seriøse og veldesignede.

 

BRUGERVENLIGHED

Vores første møde med Calm var meget lovende, og den nævnte professionalisme sprang straks i øjnene. Man mødes med teksten ”take a deep breath,” som langsomt forsvinder og erstattes af en behagelig animation af strandens bølger, som er akkompagneret af lyden derfra.

Herfra bliver man tilbudt et forslag om at at starte op med et syvdages kursus, som skal guide og hjælpe med at komme igang med mindfulness. Kurset fungerer sådan, at man gennemfører én session hver dag. Hver session tager mellem 5-9 minutter. I disse sessioner bliver man introduceret til mindfulness, undervist i vejrtrækningsteknikker, får en forståelse for optimale positioner/stillinger og udførsel af mindfulness samt en del teori om, hvorfor mindfulness er gavnligt og anvendeligt. Kurset var rigtig godt at starte ud med, fordi den øgede forståelse af mindfulness efterlod os med en øget motivation for fortsat at bruge Calm.

Calm har en lang række tilpasningsmuligheder. Den tilbyder eksempelvis både meditation med og uden stemme i baggrunden. Det oplevede vi som en fed feature. De forskellige baggrundslyde kan man også selv vælge imellem, og er man ikke tilfreds med de fire standardlyde der følger med fra start, kan man hente over 10 andre under ”scenes.” Fælles for baggrundslydene er, at de er beroligende og behagelige naturlyde.

 

HVORDAN OPLEVES SESSIONERNE?

Kort sagt fungerer de super godt! Lige så professionelt som designet er, lige så professionelt er selve mindfulness sessionerne. Alt lyden er af enorm høj kvalitet, og Calm formåede at gøre os rolige og til stede i nuet, hver eneste gang vi brugte den. Hvis du leder efter en mindfulness app, der holder, hvad den lover, er det bare om at få downloadet Calm!

 

ANVENDELIGHED I DAGLIGDAGEN

Vi har oplevet Calm som værende meget anvendelig i dagligdagen. Vi har brugt den til en del forskellige formål. Eksempelvis blev den næsten dagligt før sengetid brugt til at ”få ro på” og få renset ud i tankerne. Den kan også anvendes, hvis man fanger sig selv i ikke at kunne komme i gang med noget planlagt arbejde, da vi har erfaret, at man til tider kan opnå et større fokus efter en mindfulness-session. Ydermere kan man bruge Calm, når man ender i situationer, som man oplever, at man ”ikke kan tænke sig ud af.” Nogen gange er man af forskellige årsager bare frustreret, irriteret eller i dårligt humør. Her har vi oplevet, at mindfulness-sessionerne i Calm har været med til at lægge en dæmper på frustrationerne, og har i den forbindelse været med til at vi ”kunne fungere igen,” og har fået ordnet de ting, vi skulle – trods irritation eller frustration. Sessionerne kan naturligvis ikke fjerne selve det problem man grubler med, men den ro og opfriskende følelse, som sessioner giver, virker som en midlertidig løsning, sådan at man igen kan fungere nogenlunde optimalt resten af dagen.

Overordnet har Calm været meget gavnlig. Det er en app, der snildt kan bruges på daglig basis. App’ens beskrevede formål er at hjælpe lytteren til at ”meditere, sove og slappe af,” og det må man virkelig sige, at den lever op til.

 

VIL VI ANBEFALE APP’EN TIL ANDRE?

Ja – Helt bestemt! Calm er 100 % professionel og gennemført! Appens formål er at hjælpe en til ”at meditere, sove og slappe af”, og det må siges, at den lever fuldt ud op til det. Mindfulness-sessionerne i Calm kan endda bruges til flere andre problemstillinger. Vi har prøvet en del mindfulness-apps, og Calm rangerer blandt de absolut bedste.

      +

      Få vores seneste indlæg direkte til din indboks

      css.php